En av prosjektan æ starta me i romjula va å lage krystalliserte sukkerpinna, vanligvis tar denna prosessn ca 1 uke.. men min tok gjerne 4-5 uke! Først glemte æ dæm av før æ dro, så glemte Vegard å ta dæm ut et par uke etter.. Av 16 blei det sirca 8 som va brukbar:/ Skal utn tvil prøve detta igjen når æ ikkje skal reise bort ei uka seinere!:)
Du treng:
- Beholdere (glass, syltetøyglass, plastkopper osv)
- Trepinner ( f.eks grillspyd)
- Sukker
- Vann
- Smaksaroma
- Konditorfarge
 |
Mange beholdere: glass,syltetøyglass, plastkopper osv. en til hver pinne. |
 |
Gjør pinnene våte og rull dem i sukker slik at det krystalliserte sukkeret får noe å feste seg i. |
 |
Ha i 2 kopper vann og kok opp. Ha deretter i 4 kopper sukker, en kopp av gangen og rør ut før neste. |
 |
Tilsett 1/2 - 1 t-skje med smaksaroma eller smaksessens. Her kan man ha i ganske mye, siden mye av smaken forsvinner i prosessen.. |
 |
Tilsett konditorfarge etter eget ønske |
 |
Flytt over i litersmål slik at det er lettere å fordele væsken. |
 |
Fordel i glassene |
 |
Fest pinnene med klesklyper slik at de er ca 1 1/2 - 2 cm fra bunnen. |
 |
Sett glassene på et mørkt sted. |
 |
Dekk glassene til med et tørkle eller papir for å holde støv og skit ute. Så er det bare å vente! Prosessen skal ta ca 1 uke. |
 |
Underveis kan det bli nødvendig å bytte glass 1 eller flere ganger fordi mye av det krystalliserte sukkeret legger seg i bunnen av glasset. Bruk en skje til å fjerne sukkerlokket som legger seg øverst. |
 |
Dersom det ikke har dannet seg krystaller på pinnene etter 24 timer, skal blandingen kokes opp på nytt, tilsettes 1 kopp sukker og prosessen gjentas. |
 |
Når de krystalliserte sukkerpinnene har nått ønsket størrelse skal de tas ut å legges til tørk. Også her er det nødvendig å legge noe over slik at de ikke trekker til seg støv. |
 |
Så e det bare å finne en fin måte og stille dæm ut;) Glasskrukker og cellofanposa funke fint:) |
Nam<3
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar