lørdag 29. desember 2012

Mitt store jule Harry Potter prosjekt

Endelig e det juleferie! Min første orntlige juleferie på 8 år! Det e jo helt ubeskrivelig egentlig.. å når æ tenke på at æ faktisk snart skal ha 3 uke me ferie/master jobbing... WOHOO! Og i tillegg skal ha min første orntlige sommerferie utn jobb..på 8 år! Det e helt sykt:D Tenk kor mye prosjekta æ ska gjøre da! Det e en del som har etterlyst de siste prosjektan mine her, men av åpenbare grunna har æ ikkje kunne avslørt dæm før nu! I år har æ gjennomført de mest slitsomme, altomslukanes, tidskrevanes julegaveprosjektan ever! Æ har jobba dag og natt før å få dæm ferdig, og den siste va faktisk ferdig og levert et kvarter før julemiddagen i går..! Hektisk! Jobba hele natta fram til julaften og hele julaften frem til jula blei ringt inn! Vi e endelig ferdig me alt man må gjøre, rydding, baking, besøk osv. sånn at æ kunne knø mæ til å skrive detta innlegge.. Det har jo bare tadd 2-3 daga!

Det aller mest krevanes, sinnsyke og mest spennanes prosjekte æ har lagd e det store Harry Potter prosjekte mitt, som på mange måta va like mye før min egen del sia æ har hadd så sykt løst å lage det i mange år! Men det va enda godt at gaven slo godt ann hos Mettemora mi<3 Heldigvis!


Project Hogwarts/ Galtvort
Harry Potter bøkern e mine favorittbøker gjennom alle år, æ har vokst opp me dæm og hadd gleden av å sitte spent å telle timan til neste bok kom ut! Hele idéen om at æ sku gjennomføre detta starta (trur æ) me at æ va å vandra på en av byens mange bruktbutikka, æ fant målebeger, metallkjela, små krus og krokke over alt.. Så da bynte æ å leke med tanken på et Harry Potter potion kit (eleksir sett).. Og så va det gjort! Heldigvis har æ nån venna som dele min HP obsession sånn at æ kunne gjennomføre det;p Æ va litt bekymra før at det va gådd før langt.. Men tenkte go hard or go home! Åsså får man eventuelt gjøre det godt igjen når bushdagen kommer hehehe:)


Potions kit
Det aller meste smånipse fant æ på Miljøbutikken på Skattøra til null komma niks...Det som e fint me å kunne kjøpe brukt til detta prosjekte e at det e gode og ordentlig materiale som e realistisk i forhold til mitt urealistiske prosjekt;) I tillegg finn man mange unike ting som man aldri vi finne nytt, og prisen e jo veldig grei når man skal lage et såpass omfattanes prosjekt!

Kopper beger

Tinn?

Målebeger

Tang

Kopper kjele - Copper cauldron

Tinn kjele - Pewter cauldron

Messing kjele - Brass cauldron

En av mine favoritt scoop til detta prosjekte e et sett me små shoteglass i fargan til alle husan i Hogwarts. Plan va opprinnelig å fjerne våpenskjoldet å sette på våpenskjoldet til de ulike husan. Men sia æ fikk så dårlig tid (å gaven va ferdig halv 5 på julaften..) blei det bare til at æ fjerna våpenskjoldan, så æ får ta det i ettertid;)


Håsblås - Hufflepuff

Griffing - Gryffindor

Ravnklo - Ravenclaw

Smygard - Slytherin

Et ekstra;)



Fra ebay.com
Snake fangs- slange tenner laget av hvit fimo leire (polymerleire) fås kjøpt på hobbybutikker/nett. Steikes i ovn i 30 min


Floo powder til å reise i floo nettverket: Ta salt på et fat og bland inn grønn kondittorfarge, la det tørke og putt det i en flaske med kork.
Wiggenweld potion (helbredende effekt): Grønn konditor farge, en desj sjokoladesaus, bittelitt vann, små glassperler i en glassflaske med kork, rist godt.
Snakefangs / slange tenner (ingrediens): Se over
Black beetle eyes (ingrediens): Putt hele sorte pepperkuler i en krukke med lokk



glass kapsel fra ebay.com

Felix Felicis: Personen som inntar denne vil lykkes i alt så lenge effekten varer. Selv en liten beholder kan ha effekt opp til 12 timer. Giftig i store doser! Fyll glasskapselen med gul konditor farge sett på korken og tre den på et kjede.

Mandrake rot (ingrediens): Brukes som en ingrediens i eleksiren for å vekke mennesker forsteinet av en basilisk. Skrikene til en fullvoksen Mandrake kan være dødelig..Husk å dekk til ørene før du trekker opp roten! Laget av fimo leire, steikes i ovnen i 30 min.


Etter den er ferdig stekt kan man putte den i en liten blomsterpotte og fylle den me jord.


Til å putte potions settet i;)

Harry Potter Candy - Godteri fra Honeydukes
Kunne selvfølgelig ikkje la vær å prøve å lage til litt candy inspirert av bøkern, filman og HP verden. En del finnes det allerede gode maler på som man godt kan bruke;)

Bertie Bott's every flavor beans
Huske ikkje helt kor æ fant denna men man kunne bruke den til egne prosjekta, malen e basert på pakken man får kjøpt i Harry Potter landet i USA. 

Du treng:
- Fotopapir
- Farge skriver
- Mal
- Dobbelsidig tape
- Saks og Tapetkniv
- Plast: f.eks cellofanposer e.l.    
- Jelly Belly beans  eller andre tilsvarende "bønner" i ulike farger og smaker.

 
 
Lagre bildet av malen, skriv ut på A4 fotopapir, la bildet være så stort som mulig. Klipp ut malen, og bruk tapetkniven til å skjære ut vinduene i midten. Klipp ut plastvinduer av cellofanposene og teip vinduene fast. Brett langs alle kanter, og bruk dobbelsidig tape til å feste bunnen, sidene og alle kantene i toppen bortsett fra en som man må ha åpen for å ta inn og ut bønnene. En alternativ lukkemetode er å klippe bort de hvite kant feltene på toppen, ta hull øverst på toppen og knyte den igjen med et fint band

Fyllt i;)

 Honeydukes poser med etiketter
Fant ingen god mal på disse, så æ lagde min egen versjon i Word og Paint.

Kan ikke brukes uten særskilt tillatelse.

 Men æ ska fikse det etter hvert;) Hvis ikkje e det bare å lage sin egen versjon. Skriv bildet ut på fotopapir, bruk dobbelsidig tape bakpå å lim på cellofanposen;)


  


 Sjokoladefrosk boks
Det finnes mange forskjellige versjona av denne også... 
Du treng:
- Mal
- Saks
- Fotopapir
- Sjokoladefrosk 
- Dobbelsidig tape

Har ikkje rettighetan til nån av disse malan men dæm kan brukes til eget bruk.
Personlig foretrekk æ denna, fordi den e mer lik filmversjon, men æ valgte å endre litt på fargan sånn at dæm blei mørkere og mer gull enn gul.





Skriv ut malen du ønske å bruke på fotopapir, klipp ut malen. Brett alle linjene, bruk dobbelsidig tape til å feste de hvite trekantene i sidene på bunnen av esken, og på de hvite ekstrakantene på toppen av esken. Skriv ut kortene som skal ligge nedi esken på fotopapir, og bruk dobbelsidig tape til å lage et kort med to sider. Det finnes massevis av andre eksempela på andre kort, bare bruk google..
Putt kortet nedi bunnen av eska, putt sjokoladefrosken oppi og putt lokket til eska nedi bunnen på eska.


Cauldron cakes / kjelekaker
Tenkte æ sku prøve å lage cauldron (kjele) cakes av sjokolademuffins.

Du treng:
- Pose med hurtig muffins (evt lag fra bunnen av)
- Noe til å lage hull i midten (eks. kjerneutstikker)
- Glasur
- Farge (gelé farge, konditorfarge)


Steik muffinsene i brett eller former, brukte brett for å få testa det ut første gangen:)
Lag hull i midten av muffinsen og fjern innmaten slik at den ser ut som en "kjele"


Lag glasuren og del opp i to, deler som du blander med ønsket farge. Brukte svart geléfarge fra Wilton (måtte bruke ganske mye av denne) til selve kjelen og grønn konditorfarge til innholdet i gryta. I tillegg kan man tilsette smak i glasuren, brukte mangolime smaksaroma fra Panduro hobby til begge fargene. Bruke sprøytepose eller dekoreringssett til å dekorere kjelen. I midten heiv æ nån kakepynt dinosaura som ingrediens. I tillegg kan man stikke f.eks. ei lakrisstang nedi glasuren som handtak på kjelen. Deretter tar man den ut av steikeformen og sett den i en cupcake form (kan være greit å gjøre før man dekorere den). Når den e ferdig kan man putte den i ei cupcake eske (finnes f.eks på panduro) eller man kan putte den i en cellofanpose og knyte igjen toppen med et fint band.


Harry Potter Books / Bøker:
Fantastic beasts and where to find them
Det finnes nån få tilleggs bøker som J.K Rowling har skreve sånn som Fantastic beasts and where to find them by Newt Scamander, The tales of Beedle the Bard og Quidditch through the ages by Kennilworthy Whisp. 




Men så ser egentlig både Quidditch through the ages og Fantastic beasts and where to find them ganske trasig ut.. Det e ikkje ordntlig cover eller nåkka så da tenkte æ at det e jo litt ekstra stas å få ei bok i ekte Harry Potter stil, så da snubla æ over ei bruktbok i A4 størrelse i svart skinn imitasjon. Normalt sett ville æ gådd før en mer gammel, slitt stil, men sia boka va perfekt størrelse, uten tittel og me et passanes ikon på forssida bestemte æ mæ før å bruke den. Sia den egentlige boka Fantastic beasts and where to find them allerede e skreve tenkte æ at æ kunne like gjerne bruke den. Boka i pdf format finn du her. Skriv ut boka i vanlig A4 papir.

For å lage titteln på boka kan du endten lage titteln på pcen, skrive ut, skjære ut bokstavan og bruk det som mal når du skjær ut den nye titteln, eller så kan du bare bruke tapetkniven rett på boka. Æ hadde ikje tid eller ork til det første alternativet, så æ bare lagde mæ en strek å jobbe etter åsså va det bare å la fantasien gjøre sitt. Når man har skjært ut titteln, fjerne man det øverste laget av coveret.




Bruk lim på bokstavan og legg et lag med bladsølv, gull eller kopper (fra f.eks europris) over. Når det e tørka bruke man en tørr pensel å børste bort restan.

Har desverre ikkje et bilde av den ferdige boka, men regne med det blir flere;)

Hogwars Acceptance Letter, Equipment list, Envelope
Galtvort inntaks brev, Utstyrsliste, Konvolutt

Leita lenge etter å finne en god mal på disse, men det va strengt tatt umulig, så æ lagde en sjøl istede. Malen e basert på filman og bøkern. Har brukt veldig mye tid på disse så æ ser helst at ingen bruke dæm uten min tillatelse.

Kan ikke brukes uten særskilt tillatelse.

Kan ikke brukes uten særskilt tillatelse.
Kan ikke brukes uten særskilt tillatelse

Skriv ut et A4 ark med Navn, Sted, Adresse midt på arket. Brett de andre arkan sånn at dæm vil få plass i en konvolutt av et A4 ark. Brett A4 arket sånn at adressen kommer på fronten av konvolutten. Bruk dobbelsidig tape i sidene.




Voks segl finn man på hobbybutikka eller på Europris, Tenn på stiften å la den dryppe over åpninga på konvolutten. Man kan også bruke stempel for å lage mønster i seglet, men æ fikk det ikkje til denna gangen. Kanskje bedre med stempel av metall? Nån som har nåkka erfaringe me det?





Hogwarts Express Ticket

Det finnes også flere førskjellige versjona av Galtvort Ekspressen biletten, men trur denna e den nærmest filmversjon. Har ikkje rettighetan til denna, men den kan brukes til eget bruk.


Du treng:
- Mal
- Saks
- Dobbelsidig tape
- Fotopapir

Lagre bildet av malen på pc, skriv ut to stykk av bildet på fotopapir i ønska størrelse. Klipp ut begge og bruk dobbelsidig tape før å sette sammen begge bildan sånn at det blir bilde på begge siden ut.



Knight bus ticket
Finnes en bra anna mal på Knight bus ticket, den må man kjøpe på etsy.com og da får man selve biletten, men æ ville ha en egen mal som æ kunne bruke som æ sjøl ville så æ lagde min egen. Den tok alt før lang tid å lage så æ ser helst at heller ikkje den brukes utn min tillatelse. 

Biletten skrives ut på tynn blåfarga kartong sia Knight bussn e blå.. Det kan hende man må skrive den ut flere ganga på kartongen før at fargan skal bli bra, så da må man passe på at man putte det samme arket inn igjen på riktig plass sånn at det skrives oppå hverandre hver gang.
Kan ikke brukes uten særskilt tillatelse

Glemte å ta bilde av den ferdige sia æ hadde det sykt travelt, men blir sikkert å lage flere;)


Studens may also bring an owl OR a cat OR a toad
Som nevnt har den her gaven hadd en tendens til å bare leve sitt ega liv så da æ snubla over ei snøugla på Nille så måtte æ bare! Den va jo helt perfekt:p Man må jo ha ei ugla?! Gikk lenge å lurte på ka æ sku gjøre me den, fant jo ingen vettig plass å sette den, fant ingen bur eller lignanes.. Så plutselig, dagen før dagen va æ innom en anna Nillebutikk å fant ei stor sølvkrona til å sette lys å sånt i, og den va jo bare midt i blinken! 



Å sånn blei det til at den første gaven Mette klompen min fikk åpne va den nye ugla hennes med Acceptance letter, Equipmentlist, 1 stk. Hogwarts Express ticket og 1 stk. Knight bus ticket.



Treasure chest/ Skattekiste
Leita langt om lenge og lenger om langt etter nåkka æ kunne putte alt i, før æ til slutt snubla over ei stor trekista fra Søstrene Grene (digge den butikken!). Den finnes i flere førskjellige størrelsa, den største kosta 111 kr, så det e jo ingenting i forhold til ka man hadde måtte ut me nån andre plass. Før ikkje å snakke om at man faktisk ikkje ville funne det nån andre plass!:p Kista va veldig lys i fargen og så ganske ny ut, nåkka som ikkje passa helt me mitt prosjekt...



Æ bestemte mæ før å prøve å farge kista med Distress ink stempelputa, i fargen tea dye. Distress ink gir en slitt/gammeldags effekt på papir, så æ kryssa fingran på at det sku blir bra. En måte å teste effekten på e f.eks. å gni stempelputa mot klesklype av tre. Skru av låsan på kista sånn at man kommer til over alt å dreg stempelputa frem


Syns resultatet blei kjæmpe bra!:) Det går ca ei hel stempelputa med til den største kista..men se nu!:)
Innvendig malte æ 2-3 lag med hvit akryl maling sia det va litt vanskelig å nå til med stempelputa innvendig.

Wand / Tryllestav
Ingen heks eller trollmann e komplett uten sin egen tryllestav! Leita lenge etter gode alternativ på nett, både replikasjona av stavan i filman og selvlagde av tre, plast, papir osv. Men det va liksom ingen som va helt perfekt eller helt som æ hadde tenkt! Så plutselig en dag da æ sto me min nye pensel fra Søstrene Grene i handa så slo det mæ, æ har jo alt æ treng her! Den største penseln man får kjøpt hos Søstrene Grene til ca 13 kr har helt perfekt lenge, tyngde og fasong til å lage tryllestav av, i tillegg til at skaftet e av tre. Minnekortet på kamera våres har streika så selvfølgelig har æ ikkje et godt bilde av den ferdige tryllestaven, men æ ska garantert lage en egen! Og da kommer det oppskrift;) Selve penselen pakkes inn i svart fimoleire som man forme etter eget ønske, og steike i ovnen. På Mette sin stav satt æ også på en rosa diamant på skaftet.


Når penselen med fimoleira e stekt kan man male selve skaftet på penselen (fordi det e skrift på det) i svart akryl maling og la det tørke. Leita over alt etter ei passanes eske å legge den i, før det e jo et must! Men det va ingen å oppdrive:/



Hogwarts Gryffindor Robe / Galtvort Griffing Kappe

Orke ikkje å førklare kordan æ lagde denna akkurat nu, før æ vil bare bli ferdig me detta innlegge så æ kan starte på nyttårskjolen min! (optimist) Men her e i hvertfall en del bilda fra prosessen foreløpig..;)

Materiell:
- Svart bomulls stoff fra Jysk
- Svart ullfrakk stoff fra etsy.com
- Maroon sateng polyesterstoff fra Stoffbutikken i Storgata
- Gjennomsiktig tråd
- Griffing strykelapp / Gryffindor iron on badge





Secret wand pocket / hemmelig tryllestav lomme






Fra ebay.com

 I ekte Harry Potter stil

 En meget fornøyd Mettemor;)<3






Mischief Managed

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar